Raadsbreed akkoord voorgesteld!

Door Wendy de Koning-Bogers op 22 april 2022

Donderdag 21 april heeft de eerste raadsvergadering plaatsgevonden van deze nieuwe periode 2022 – 2026. Tijdens deze raadsvergadering zijn de nieuwe wethouders, raadsleden en burgerleden geïnstalleerd. Voor de PvdA Woensdrecht zijn dit: Tara van Honschoten, Lilian Joosen en Robert van Doorn. Eveneens was Ruud Gaarkeuken aanwezig, hij blijft onderdeel van de fractie en neemt de rol als coach op zich voor de burgerleden. Het coalitieakkoord werd in deze vergadering gepresenteerd. Hieronder de reactie van de PvdA op dit coalitieakkoord.

De PvdA bedankt de informateur Toine Teunis voor de gesprekken. De PvdA is verrassend, dat er verschillende punten uit ons verkiezingsprogramma ook benoemd worden in het coalitieakkoord. Maar dit geldt denk ik ook voor AKT en de VVD. In het gesprek met de informateur heeft de PvdA geopperd voor een raadsbreed akkoord gezien de raakvlakken.

PvdA wil voor iedereen betaalbaar wonen realiseren en is ook benieuwd of de Tiny Houses in de woonvormen is opgenomen. 

PvdA wil voor iedereen genoeg tijd en zorg, dit met een menselijke maat (7.1*) en aandacht en ondersteuning voor de mantelzorgers (7.6*). Hopende dat de doelgroep laaggeletterden ook de hulp krijgen, die nodig is om mee te kunnen doen in de maatschappij. (7.9*)

Voor de PvdA is welzijn, preventie en gezond van belang voor onze inwoners, waarbij geen uitzondering gemaakt wordt. Dus niet alleen voor jong en oud, maar voor iedereen. (7.10*) Voorkomen is beter dan genezen. De mogelijkheid voor een gezonde levensstijl voor iedereen!

Behoud van erfgoed draagt bij aan de eigen identiteit. De PvdA hoopt ook dat kenmerkende gebouwen hieronder vallen. (1.12*)

PvdA wil voor het toerisme en recreatie wel de nadruk leggen op samenspraak met omwonende/burgers en met de ondernemers voor evenementen. Om zo elkaar te kunnen versterken en te begrijpen. Dit geldt ook voor de input voor het fiets en Wielerplan.

De PvdA wil graag voor iedereen een betere wereld. Dit willen we bereiken door duurzame ontwikkelingen te stimuleren en inwoners aan te moedigen mee te doen in duurzame projecten. (4.1*) 

Voor de PvdA telt ieder zijn inspraak!

Bestaanszekerheid voor iedereen moet iedere keer opnieuw worden bevochten. Als een steeds kleinere groep zich telkens kan veroorloven en een grotere groep minder, komt bestaanszekerheid voor iedereen in gevaar. Spreiding van kennis, macht en inkomen is een middel om bestaanszekerheid voor iedereen te organiseren. Eerlijk delen en solidariteit zijn het antwoord op hebzucht, egoïsme en onrechtvaardigheid. (10.1*)  Een mogelijkheid bieden (op tijd) mee te denken met de plannen in de gemeenten, staat voorop bij de PvdA. Hopelijk ook voor dit college. 

Wij gaan voor beter openbaar vervoer voorzieningen in de gemeente. Waardoor de gemeente beter bereikbaar en aantrekkelijker wordt voor iedereen om te wonen en te recreëren. Daarnaast voorzien wij hiermee in de mobiliteit van bewoners zonder auto(rijbewijs). (1.26*)

De gemeente moet bedrijven aantrekken die werkgelegenheid bieden die aansluit op de vraag van inwoners van de gemeente Woensdrecht. (5.1*)

Goed onderwijs voor iedereen en niet alleen voor de jeugd, juist bij het verliezen van een baan is ontwikkeling naar nieuw werk van belang.

PvdA wil voor iedereen een veilige toekomst. Een onderzoek naar het realiseren van een coffeeshop in de regio is wel het minste wat we kunnen doen en op z’n plaats.

De PvdA is benieuwd naar de uitwerking van dit coalitieakkoord in het collegewerkprogramma. PvdA heeft aangegeven te willen samenwerken en ga er vanuit, dat de coalitie hier voor openstaat. Alleen de samenwerking had voor de PvdA al bij de start opgepakt mogen worden bij het vormen van het akkoord. Dit hebben we echt gemist in het proces. 7 partijen hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zij hebben allen een achterban, die het recht hebben zich te kunnen uitspreken en mee te denken in het belang van onze inwoners en ondernemers. 

Iedereen telt mee in Woensdrecht!

* verwijzing naar het verkiezingsprogramma

coalitieakkoord 2022-2026

Wendy de Koning-Bogers

Wendy de Koning-Bogers

Geboren en getogen in Ossendrecht waar ik met veel plezier woon. Ik ben zelfstandig Nationaal Media Coach en geef mediabewustzijn lezingen, workshops en advies aan organisaties, bedrijven, scholen en particulieren. Sinds 2015 ben ik lid van het algemeen bestuurder bij het Waterschap Brabantse Delta voor de PvdA. Al jong geleerd om goed te luisteren en

Meer over Wendy de Koning-Bogers